Ευρωπαϊκός Προσανατολισμός

του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας

To Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας σχεδίασε και υλοποίησε πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ με κωδικό 2022-1-EL01-KA122-ADU-000072138, διάρκειας από 19/6/2023 έως 28/6/2023,στον εκπαιδευτικό οργανισμό CDA COLLEGE στη Λάρνακα της Κύπρου.

Το πρόγραμμα που είχε τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Υπερθέρμανση. Τρόποι και μέθοδοι αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης με αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.», συμμετείχαν είκοσι οκτώ (28) εκπαιδευόμενοι του σχολείου και δυο (2) συνοδοί καθηγητές. Αξίζει να τονιστεί ότι είναι η 1η φορά πανελλαδικά που συμμετέχουν σε πρόγραμμα Erasmus+ εκπαιδευόμενοι των ΣΔΕ.

Είναι μάλιστα το 5ο πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιούμε (προηγούμενα ήταν το 2014, 2016, 2020, 2021).

Τα προγράμματα κινητικότητας Erasmus+, χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και αξιολογούνται από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού κάθε χώρας- μέλους που για την Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Το ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ είχε ευθύνη τη συνολική οργάνωση και διαχείριση. Το σχολείο μας, ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης εποχής, παρέχει μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων βελτίωση των γνώσεων και των εμπειριών των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων του.

Η συμβολή του CDA COLLEGE ως εταίρου υποδοχής ήταν αποφασιστική στην υλοποίηση του προγράμματος. Είχε την ευθύνη της οργάνωσης της εκπαίδευσης με υλοποίηση δομημένων σεμιναρίων και  τεχνικών επισκέψεων. Επίσης οργάνωσε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Πάφο, Λευκωσία, Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η κύρια γλώσσα εργασίας κατά την διάρκεια της κινητικότητας ήταν η Ελληνική και δευτερευόντως η Αγγλική. Οι δυο συνοδοί κάλυψαν τις ανάγκες πιθανής διερμηνείας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνονταν στο target group (ροή) Group mobility of adult learners, και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε τις εξής θεματικές ενότητες: α) Αλληλεπίδραση ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος, β) Η υπερθέρμανση του πλανήτη ως αιτία της κλιματικής αλλαγής, γ) Μέθοδοι αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής, δ) Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και μέθοδοι αξιοποίησής τους, ε) Τεχνολογίες – Συστήματα Προστασίας Περιβάλλοντος, ζ) Μέθοδοι – συστήματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η) Αξιολόγηση

Οι συμμετέχοντες μετά το πέρας των μαθημάτων έλαβαν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης για την πιστοποίηση των γνώσεων που αποκόμισαν.

Σουφλάκος Βασίλειος

Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες

Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Categories: Erasmus+, front_page

Comments are closed.

Προτεινόμενοι Ιστότοποι

  • Εκπαιδευτική Τηλεόραση
  • Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
  • Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)
  • Ψηφιακό Σχολείο